Нові втрати на фронті: 2 бійців загинули, ще 3 – поранені

4 Липня 2017 10:18

фото з відкритих джерел

За минулу добу двоє українських військовослужбовців загинули на Донбасі, ще троє – зазнали поранень. 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

 

Минулої доби озброєні бандформування 22 рази відкрили вогонь по позиціях української армії, зокрема найчастіше вдавалися до збройних провокацій за темної пори доби.

Терористи 8 разів порушили перемир’я на Приморському напрямку. Бойовики гатили з 82-мм мінометів та протитанкових гранатометів поблизу Водяного, а неподалік Широкиного – з озброєння БМП. Позиції біля Новотроїцького, Гнутового, Лебединського та Павлополя накрили вогнем зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Зранку в районі Гнутового окупанти били з систем ствольної артилерії та переносних реактивних пускових установок “Град – П” (“Партизан”).

На Донецькому напрямку за добу було зафіксовано 7 ворожих провокацій. У південному передмісті Авдіївки, поблизу Опитного та в районі Майорська терористи використовували виключно піхотне озброєння, зокрема гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку вороги 7 разів порушили режим припинення вогню. Опорні пункти неподалік Новозванівки, Станиці Луганської, Донця, Жовтого та Валуйського потрапили під вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, ще до світанку поблизу Новотошківського активізувався ворожий снайпер.

При цьому, українським бійцям у деяких випадках доводилося відкривати вогонь у відповідь, адже існувала загроза для їхнього життя.