Як оформити закордонний паспорт через iGov?

6 Липня 2017 10:16

google.com

Замовляти на iGov документи може як звичайний громадянин, так і представник бізнесу.

Щоб отримати послугу, потрібно авторизуватись.

Зробити це можна трьома способами:

  1. за допомогою електронно-цифрового підпису;

2. через свій обліковий запис в одному з банків (підключено “ПриватБанк”, “А-Банк”, “Банк Південний”, “Конкорд” та “Ощадбанк”);

3. використовуючи дані ID-картки (якщо у вас новий, пластиковий паспорт).

Так ви підтвердите свою особу для системи і зможете користуватися порталом не тільки як довідником, але і як терміналом для замовлення потрібних довідок, свідоцтв та форм. Як довідник iGov теж матиме користь: замість пошуку інформації про необхідні довідки на сайтах різних міністерств, її можна отримати в одному місці.

Кожна з послуг працює поки що тільки в певних областях України. Щоб дізнатися, чи можна замовити потрібний документ або записатися на прийом через iGov, потрібно обрати необхідну послугу й перевірити у списку, чи підключено вашу область. Підключені регіони позначено в списку зеленим кольором.

Наприклад, записатися через iGov у чергу на подання документів для оформлення закордонного паспорта можна у восьми областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, а також у місті Києві. Для інших регіонів ця послуга поки що недоступна.

Якщо ваш регіон є у списку, то після авторизації ви заповнюєте потрібні поля: e-mail, телефон, дату і час, коли вам зручно прийти до Держміграційної служби (ДМСУ), – і надсилаєте заявку.

Довідка:

Інтернет-портал iGov.org.ua група волонтерів заснувала у 2015 році, проект розпочав роботу у Дніпропетровській області. Він поступово розширює географію та перелік державних послуг, які можна отримати в електронному вигляді. Підключено вже 257 послуг, ще приблизно 300 перебувають у процесі розроблення чи скоро будуть доступними 

Новини про підключені послуги портал повідомляє зазвичай у своєму Facebook. Пише про чергові етапи розвитку проекту і Дмитро Дубілет – колишній директор з інформаційних технологій “ПриватБанку”, співзасновник компанії ІСТ Competence Center і менеджер проектів у iGov. У 2015 році він заявив, що проект розробляють українські активісти на безкоштовній основі.

За матеріалами: Гордон.