Потрапити до лікаря за кілька кліків: записатися можна через смартфон

26 Липня 2017 13:15

У шести областях країни українцям більше немає потреби стояти у лікарняних реєстратурах – днями робота медичної інформаційної системи “Поліклініка без черг” поширилася на Київську, Дніпропетровську, Черкаську, Житомирську, Миколаївську і Сумську області.

Пілотний проект програми стартував ще в серпні минулого року, коли до неї підключилися дві київські лікарні. Сама система складається з електронного реєстру, до якого мають доступ доктора і пацієнти. Записатися до лікарів можна через сайт і додаток  в самих поліклініках.

Прямо на сайті “Поліклініки без черг” будь-яка людина може вибрати розділ “Записатися до лікаря” і ввести особистий номер телефону. Автоматична система передзвонює пацієнтові і просить його підтвердити реєстрацію, натиснувши кнопку на телефоні. Після цього на сайті потрібно ввести персональні дані (ім’я, прізвище, стать і дату народження), дати згоду на обробку відомостей і вибрати будь-якого терапевта або сімейного лікаря, навіть не в своєму місті, день і час прийому.

 

Можна обійтися і без зворотного дзвінка – вже є спеціальний безкоштовний додаток для смартфонів.  За день або два до зустрічі з лікарем система нагадає людині повідомленням на телефон або електронну пошту.

Творці “Поліклінік без черг” встановили в лікарнях спеціальні інфомати (схожі на автомати для поповнення рахунку) – там теж можна записатися на прийом, отримавши спеціальний талон.

Окремо варто сказати про те, що система дозволяє бачити реєстратурі, котрі годині у лікаря вільні, які зайняті, і планувати його роботу. Крім того, пацієнтам не потрібно більше стояти в черзі за своєю карткою – її віднесуть медсестри завчасно.

 

Напрями до більш профільних фахівців (стоматолог, алерголог, невропатолог) також будуть відображатися в особистому кабінеті пацієнта, і записатися до нього можна буде так само. В системі вже зареєструвалися 16 тисяч українців. У МОЗ результати її роботи поки не коментують, але під час старту обіцяли в разі успіху впроваджувати новинку по всій країні.

Джерело: segodnya.ua