Підприємців будуть штрафувати за неправильну утилізацію сміття

9 Серпня 2017 16:15

Директор департаменту екологічної політики Дніпровського міської ради Павло Головаха розповів, що працівники департаменту перевірять підприємства Дніпра на правильність утилізації будівельного сміття.

Про це він повідомив на прес-конференції в ІА «МОСТ-ДНІПРО».

«Сьогодні департамент екологічної політики отримав дозвіл на складання адміністративних протоколів та на сьогоднішній день працівники вперше починають відповідну перевірку дніпровських підприємств на наявність договорів на вивіз твердих побутових відходів. Будемо відпрацьовувати таку практику по будівельним організаціям, і з’ясовувати, куди вони вивозять свої будівельні відходи і яким чином утилізують їх. Адміністративні протоколи будуть складатися за порушення правил благоустрою. За це перші два рази настає адміністративна відповідальність, а потім – кримінальна. Перший раз виноситься штраф в розмірі 850 грн, другої – 1700 грн », – сказав Павло Головаха.

Також він розповів, які полігони Дніпра мають право на прийом будівельного сміття:

«У місті є два офіційно діючі полігони, які можуть приймати будівельні відходи – це полігон Правобережний, який підпорядковується міськраді і ТОВ « Будівельні відходи »по вул. Стартовою », – зазначив він.

Джерело: most-dnepr.info