В Дніпрі відкрито 6 груп короткотривалого перебування дошкільнят

25 Січня 2018 18:06

Зазвичай для батьків дуже важливо при запису в начальний заклад знати, що дитина зможе адаптуватися, знайти порозуміння в першому класі та сприйняти учбовий процес. У Дніпрі з початку року відкрили 6 груп короткотривалого перебування дошкільнят на базі навчально-виховних комплексів № 42, 48, 71, 87, 120. На сьогодні це дозволило охопити дошкільним навчанням понад 50 дітей, які готуються йти до школи, соціалізувати таких дітлахів в організованому колективі.Найближчим часом заплановано відкрити ще дві такі групи у НВК №27 та 37.

В вищезазначених навчально-виховних комплексах облаштовано спеціальні класи для групи дошкільнят: зроблено ремонт, закуплено нові сучасні меблі та необхідне приладдя, створено матеріально-технічну базу. Групи працюють по чотири години. Відвідування є абсолютно безкоштовним.

Слід зазначити, що відкриття груп короткотривалого перебування дошкільнят є важливою складовою розвитку дошкільної освіти міста, оскільки не усі дошкільнята з різних причин можуть відвідувати дитячі садочки. З дітьми працюють вихователі за освітньою комплексною програмою «Впевнений старт». Окрім основних розділів програми, внесено також заняття з англійської мови.

А батьки дітей цілком задоволені і відзначають зміни у повединці дітей та придбання нових знань для повноцінного вступу в колектів першачків.