В Дніпрі епідемії кору немає

29 Січня 2018 18:13

Як стало відомо, Центри первинної медико-санітарної допомоги Дніпра мають в достатній кількості комбіновану бельгійську вакцину PRIORIX від кору. Статистика захворюваності на кір у Дніпрі така: у місті зафіксовано 30 випадків. Переважна більшість хворих не мали щеплень.

Для інформованості містян Дніпровським міським центром здоров’я було надруковано тисячі інформаційних листівок і календарів щодо проведення щеплень. Осіб до 18 років вакцинують безкоштовно. Для людей до 30 років – граничного терміну щеплення – вакцини у Дніпрі коштують близько 300 грн. Зараз батьки також можуть звернутися до сімейного лікаря чи педіатра, щоб прищепити дитину.
Фахівці зазначають: якщо невакцинована дитина контактувала з хворим на кір, її необхідно щепити протягом перших 72-х годин.

Дізнатися, чи є щеплення, дорослі можуть у дільничного лікаря, або у своїх меддокументах, якщо вони зберігаються вдома. Також можна зробити спеціальний аналіз – лікар підкаже, де і як.
Як відомо, першими симптомами кору є висока температура, сильний головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей та висипи на тілі. У разі виникнення таких ознак необхідно негайно ізолювати хворого та викликати лікаря. Специфічного лікування не існує. Єдиний надійний метод профілактики – вакцинація.