Декадник з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку

7 Лютого 2018 18:31

Всесвітній день боротьби проти раку зазвичай відзначається щорічно 4 лютого, він проголошений «Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями».

У Дніпрі розпочався декадник з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку, який  буде тривати до 16 лютого. Головна мета заходу – донести до містян важливість проблеми онкології, звернути їхню увагу на необхідність профілактики та ранньої діагностики онкологічних захворювань.

Відомо, що виникнення значної кількості ракових захворювань можна було б запобігти за допомогою таких норм здорової поведінки, як:

–    Обмеження доступу до паління, боротьба з цим явищем.

–   Фізична активність, збалансована, здорова їжа.

–  Вакцинація проти вірусів, що викликають рак печінки і шийки матки.

– Уникання тривалого перебування на сонці і в соляріях.

Велике значення для профілактики мають профілактичні огляди – вони дають змогу виявити онкологію на ранній стадії та вилікувати хворого. Лікарів бажано відвідувати коли ще нічого не турбує.

Також слід пам’ятати, що захворювання на рак – це не вирок. Після радикального лікування пацієнти живуть достатньо довго. Тобто обов’язково відвідайте лікаря та пройдіть профілактичний огляд.

За даними департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради за 2017 рік у Дніпрі зафіксовано 370 випадків онкологічних захворювань на 100 тис. населення.