Українська місія в ОБСЄ закликає не визнавати вибори президента РФ в окупованому Криму

16 Березня 2018 12:01

Українська місія в ОБСЄ закликає країни-учасниці Організації не визнавати легітимність виборів президента Росії в окупованому Криму.

“Україна закликає держави-учасники ОБСЄ суворо керуватися резолюціями Генеральної Асамблеї ООН 68/262, 71/205 і 72/190 і не визнавати легітимність або результат виборів президента Російської Федерації в окупованому Криму”, – йдеться в заяві української делегації на засіданні постійної ради ОБСЄ , опублікованій на сайті МЗС України в четвер.

Україна закликає партнерів враховувати, що 1,5 млн кримських виборців нададуть значного впливу на остаточні результати президентських виборів в Росії.

Окрім того, українська місія в ОБСЄ нагадала про відповідальність у разі відвідування іноземними громадянами Кримського півострова без відповідного дозволу української влади.

“Нам відомо про те, що Російська Федерація вживає заходів для запрошення та оплати візитів політиків з держав-учасниць ОБСЄ в Крим для спостереження за фейковими “виборами””, – відзначили в місії.

В українській делегації нагадали, що візити на територію Кримського півострова, який наразі незаконно окупований Росією, можуть проходити тільки за згодою української влади.