Відтепер дніпряни не будуть отримувати паперові паспорти

27 Березня 2018 15:09
Відтепер дніпряни не будуть отримувати паперові паспорти

Сьогодні, 27 березня, в ІА Мост-Дніпро про тонкощі отримання ID-карток розповів начальник управління з питань громадянства, паспортизації та реєстрації ГУ ДМСУ в Дніпропетровській області Юрій Булах, передає Дніпроград.

Вже протягом року громадяни України мали право за бажанням отримувати ID-картки, але 21 березня уряд заборонив оформлення внутрішніх паспортів громадянина України у вигляді книжки, відтепер українці будуть отримувати ID-картки в обов’язковому порядку.

Згідно законодавству України, громадянин зобов’язаний отримати паспорт у віці чотирнадцяти років. У цьому випадку людина буде отримувати паспорт у формі ID-картки. Проте українці, які вже мають паперові книжки, мають право не змінювати їх на картки.

«Ймовірно, що з часом під час зміни фотографії у документі у віці 25 та 45 років, людей будуть зобов’язувати змінювати їх паспорти», – зауважив Юрій Булах, – «Зараз старі паспорти є чинними та законними. Проте при зміні паспортних даних (прізвища) або при заміні паспорта через його втрату, громадянину будуть надавати новий зразок документу».

Також він додав, що перевагами ID-картки є такі властивості як більша кількість ступенів захисту, довговічність та зручність. Якщо громадянин хоче за власним бажанням отримати новий паспорт він має звернутися до відповідної служби та подати заяву. Коштувати такий паспорт буде 279 гривень, для отримання ID-картки за термін у 10 днів потрібно заплатити 366 гривень. Отримання першого паспорту у віці чотирнадцяти років є безкоштовним.

На даний момент на Дніпропетровщині діють 41 станція з виготовлення внутрішніх паспортів громадянина України та закордонних паспортів. За рік в області приблизно 21 тисяча жителів вже отримали ID-картки.

Джерело: Dniprograd.org.