Обмеженням депутатської недоторканності допоможе відокремити партії від олігархів

11 Квітня 2018 17:55

Обмеження депутатської недоторканності може припинити вплив олігархів на політичні партії. Тоді народні обранці вже боятимуться вести незаконну діяльність, адже знатимуть, що за це на них чекатимуть кримінальні покарання.

Таку думку висловив політолог-міжнародник Микола Давидюк.

На його думку, для того, щоб олігархи не фінансували політичні партії потрібно обмежити депутатську недоторканність та вирощувати «клас професійних політиків».

«Так, після цього розпочнуться кримінальні справи, але лише певний період часу – для того, щоб держава змогла очиститись. Потім введуть «нульову декларацію», частину найбільш затятих корупціонерів посадять, і далі все запрацює. Адже, якщо все життя займатимемось полюванням на відьом, розвитку не буде», – переконаний Давидюк.

Він переконаний: обмеження недоторканності призведе до якісного очищення складу парламенту.

«Там буде менше олігархічних представників. До того ж, працюючи на олігарха, людина вже знатиме, що якщо попадеться, її посадять за ґрати», – зауважив політолог.

Однак, для цього потрібно ще й очищувати судову систему.

У свою чергу, політичний експерт Олена Дяченко не погодилась із такими тезами. Адже, на її думку, щоб вийти із такого олігархічного фінансування партій, потрібно просто дати можливість олігархам захистити свою власність без проплачування політиків.

«Наприклад, Коломойський двадцять років намагався не входити у політику, він знаходив для цього способи. Тому потрібно дати можливість людям захищати право власності. Тоді більшість олігархів покине політику», – вважає Дяченко.

Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/04/11/obmezhennyam_deputatskoi_nedotorkannosti_dopomozhe_vidokremyty_partii_vid_1302481

Джерело: zik.ua