Микола Томенко: «Мало написати в преамбулі до Конституції, що наша мета – НАТО та ЄС, і думати, що через два роки там будемо. Потрібно насамперед виконувати програму співпраці з НАТО, дотримуватися стандартів ЄС»

12 квітня молодь факультету історії, міжнародних відносин та юридичного факультету УжНУ мала змогу послухати лекцію професора Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка.

Політичний діяч виступив з лекцією на тему «Чому Конституція не винна, або Яким має бути оптимальний Основний Закон для України». Йшлося, зокрема, про запровадження змін до Конституції.

Микола Томенко переконаний: не варто вважати, мовляв, закон поганий. На його думку, українцям потрібно певний час пожити без змін у Конституції: «Не варто чіпати Конституцію. Поживімо років 10 із цією. Звикнемо до правил гри. Побачимо, як виконуються ці правила, як вони працюють».

Також він поділився думками з приводу Євроатлантичної інтеграції України. Зауважив: «Мало написати в преамбулі до Конституції, що наша мета – НАТО та ЄС, і думати, що через два роки там будемо. Потрібно насамперед виконувати програму співпраці з НАТО, дотримуватися стандартів ЄС».

Завершив лекцію професор на мотиваційній ноті: “Зі сторінок Щорічника, яким я користуюсь, є розділ “що я зробив для України” з понеділка до п’ятниці, бо субота і неділя – час на себе. Якщо всі будуть щодня так питати себе, то ми не їхатимемо з України, а будемо державою, про яку писав ще Костомаров і про яку мріє більшість!”.