Нова кліматична політика

17 Квітня 2018 10:05

В Україні все більше компаній створюють екологічні підрозділи, які б враховували питання охорони довкілля

Ратифікувавши Паризьку кліматичну угоду, Україна отримала реальну можливість бути лідером у формуванні кліматичної світової політики на найближчі десятиріччя. Це потребуватиме іншої нормативно- правової бази та фахівців, які розуміються на тонкощах екологічного права. Зараз в Україні воно недооцінено.

Провідні країни світу все більше уваги приділяють питанням охорони довкілля, які стоять на другому місці після боротьби із тероризмом.

Світ змінюється. Вже через два десятиліття на планеті буде видобуватися значно менше корисних  копалин. Натомість широкого розвитку набуде відновлювальна енергетика і зелена економіка. У світі вже нині є коаліція країн, які поступово відмовляються від вугілля та спонукають інші країни долучатися до цього процесу.

У майбутньому успішними будуть лише ті країни, які вчасно зуміли переорієнтувати власні економіки,  сподіваємось, що Україна також розвиватиметься за таким сценарієм.

В  Україні все більше компаній створюють екологічні підрозділи, які б враховували питання охорони довкілля.

Це здебільшого стосується компаній, які працюють на міжнародних ринках, де діють  жорсткі екологічні стандарти.  Вони розуміють, що за інших умов їх ніхто не пустить на ці ринки.

Це не привід для решти компаній, які працюють виключно на українському ринку, ігнорувати законодавство у сфері довкілля та бути поза процесом імплементації  екологічних директив Європейського Союзу.

 

Джерело: ГЛАВКОМ