Європарламент закликав українських колег працювати над «безповоротністю реформ»

21 Квітня 2018 23:19

Депутати Європарламенту вітають колосальні зусилля з проведення реформ в Україні, однак закликають українську сторону й надалі працювати над консолідацією та безповоротністю розпочатих реформ.

Про це після 7-ої зустрічі Парламентського комітету асоціації між ЄС та Україною, що відбулась 18-19 квітня в Страсбурзі, заявив голова делегації до комітету від Європарламенту Даріуш Росаті, повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

«Мені приємно відзначити, що з багатьох питань погляди депутатів Європейського Парламенту та Верховної Ради України загалом співпадають. Це засвідчила інтенсивна дводенна сесія. І це відображено в спільних рекомендаціях. Ми також узгодили пункти, яким варто приділити увагу. Вони стосуються, зокрема, скасування вимоги подавати електронні декларації представниками громадських організацій, які беруть участь у боротьбі проти корупції, та швидкого створення Вищого антикорупційного суду із повним врахуванням рекомендацій Венеціанської комісії», – зазначив Даріуш Росаті.

Він підкреслив, що депутати ЄП «вітають грандіозні зусилля, яких Україна докладає у проведенні реформ попри російську агресію».

«Ми також визнаємо європейські прагнення України. Нам приємно бачити відчутні результати нашої співпраці для громадян. Однак нашим партнерам варто й надалі працювати над консолідацією та безповоротністю розпочатих реформ. Ми як депутати Європарламенту продовжимо підтримувати роботу наших партнерів в Україні з реформування країни. Також ми й надалі сприятимемо виконанню нашого двостороннього порядку денного через Угоду про асоціацію – яку варто повністю імплементувати – та розвитку нових проектів, які ми розглядаємо», – підсумував Росаті.

Джерело: zik.ua