Надання Україні «Джавелінів» – це потужний сигнал Росії, що Україна здатна себе захистити

2 Травня 2018 13:59

Надання Україні протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin є потужним сигналом для Російської Федерації про те, що наша держава зміцнює власну обороноздатність і що нам допомагають міжнародні партнери.

Ще рік тому в Україні точилися дискусії про те, чи дадуть нам «Джавеліни», чи ні. При цьому багато хто вважав, що цього ніколи не станеться.

Це дуже потужний сигнал того, що Сполучені Штати Америки підтримують Україну. І це лише перший крок. Ну і, звичайно, це дуже серйозний, вагомий фактор впливу. Коли російський танкіст їде і знає, що він 100 % буде знищений такою зброєю, тоді у нього виникнуть сумніви, чи варто їхати (в Україну), чи варто займатися тим, чим він займається.

Українська держава має і надалі розвивати свій військово-промисловий комплекс та створювати власні зразки сучасного озброєння.

Україна входить в ТОП-10 найбільших у світі постачальників зброї та військової техніки поряд з такими країнами, як США, Франція, Німеччина тощо.

Насправді, потенціал України – і виробничий, і науковий – надзвичайно високий. Ми виробляємо одні з найкращих у світі танки. Ми показали, що можемо виробляти і ракетні комплекси, радіолокаційне обладнання. Це є додаткова стаття доходної частини бюджету, це мільярди доларів, це тисячі робочих місць і, в першу чергу, це працююча «оборонка», це працюючі підприємства. І це той потенціал, коли ми можемо виробляти все те, що може нас захищати.

Джерело: upn.in.ua