Військова пам’ять Дніпра: у місті презентували книгу про меморіальні місця часів Другої світової

5 Травня 2018 22:42
Військова пам'ять Дніпра: у місті презентували книгу про меморіальні місця часів Другої світової

Вчора, 4 травня, у Дніпровській міській бібліотеці група активістів та журналістів презентувала книгу “Військова пам’ять Дніпра”, у якій розповідається про події у місті часів Другої світової та меморіальні місця, які залишила після себе війна.

Насправді у Дніпрі знаходиться багато пам’ятних місць, які з часом були незаслужено забуті та загублені. Це місця запеклих боїв, місця масових розстрілів, місця з унікальною історією, про які хотілося б розповісти нашим містянам. Ця книга про людей, про те, який вони слід залишили в нашій історії. Унікальність цього проекту в тому, що він об’єднав офіційні джерела та діяльність пошуковців.

Матеріал для книги “Військова пам’ять Дніпра” готувався протягом року за участі одразу декількох небайдужих осіб, серед яких журналісти, фотограф, пошуковці, письменник та правозахисник.

Ми повинні передати цю інформацію нашим дітям. Але передавати її треба без пропагандистської комуністичної спадщини. Наше місто відчуло на собі захоплення, окупацію, звільнення. У нас стадіони стоять на місцях масових розстрілів, а під час будівництва житлових масивів й досі знаходять рештки загиблих часів війни, тому на вкрай важливо зберегти пам’ять про людей тих часів.

У книзі зафіксована як інформація про пам’ятні місця у Дніпрі, так й історії людей, які особисто брали участь у подіях Другої світової війни.

 

 

Джерело: Дніпроград