У Дніпрі місті продовжують звільняти працівників навчальних закладів

19 Червня 2018 17:25

Дінпровська міська рада

У Дніпрі продовжують “оптимізувати” школи та масово звільняти працівників навчальних закладів.

Попри мітинги батьків, гучні скандали та резонанс у громадськості та пресі, у Дніпрі продовжують “оптимізувати” школи та масово звільняти працівників навчальних закладів.

Вже пройшло 28 днів, після мітингу під міською радою, під час якого шкільні викладачи та батьки учнів вимагали скасування усіх деструктивних ініціатив керівництва міста. Тоді міський голова зняв з порядку денного питання щодо подорожчання навчання у естетичних школах міста, а от  скандальний наказ №29 «Про оптимізацію штатних розкладів установ і підприємств, підпорядкованих департаменту», який передбачає масштабне звільнення шкільних працівників, очільник Дніпра призупиняти відмовився.

“Наша батьківська робоча група наразі веде активну діяльність щодо так званої “оптимізації” освіти у Дніпрі. Наразі ми направили звернення до інших міст області, аби дізнатися, яка ситуація з освітою, фінансуванням, творчими школами в інших містах області. В свою чергу, спільної мови із профільним Департаментом міськради ми так і не знайшли. Вони просто не збираються йти на контакт”, – розповів представник «Батьківської ради мистецьких шкіл Дніпра».

При цьому у Дніпрі продовжують масштабно скорочувати працівників навчальних закладів. Вже сьогодні звільнені в школах завгоспи, інженери-електроніки, гардеробники.

“Якщо бібліотекарів позвільняли весною, то зараз настала черга співробітників музикальних шкіл, охоронців, бугалтерів та секретарів. В департаменті розповідають, що наприклад, бібліотекарів із музичних шкіл звільнили, тому що у майбтньому усю методологічну базу та навчальні музичні посібники переводуть у електронну базу. Проте наразі цього немає, а людей звільнили. Також із шкіл позвільняли гардеробників, мотивуючи це тим, що у кожному класі встановлять власну шафу. Скорочення відбулося у березні, сьогодні вже червень – жодних шаф чи початку тендерних закупівель так і немає”.

Зазначимо, проект рішення виконкому, згідно якого під соусом “самоокупності” естетичних закладів освіти подається зменшення бюджетних видатків на фінансування цих шкіл та можливе переведення великої кількості учнів на платну основу навчання, викликав неабияке обурення серед містян.

Нагадаємо, одразу після цього у соціальних мережах вибухнув скандал щодо цієї ініціативи від міської влади – своє обурення висловили не тільки батьки дітей, а і члени Громадської ради при ДМР. Останні згодом оголосили про екстрене засіданняКомітету з гуманітарних питань, на яке викликали голову Департаменту гумполітики Ксенію Сушко та її підопічного Євгена Хорошилова, начальника управління з питань культури. Останні так і не змогли пояснити логіку та мотивацію проекту.

Джерело: Дніпроград