На час святкування Дня Конституції України рятувальники Дніпропетровщини переходять на посилений режим служби

28 Червня 2018 10:52

ДСНС рятувальники

В День Конституції України на території Дніпропетровської області заплановано проведення 28 масових заходів.

Начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Дарина Гречіщева повідомила, що за інформацією, що надійшла від органів місцевого самоврядування, в День Конституції України на території Дніпропетровської області заплановано проведення 28 масових заходів. На 16 з них передбачено чергування 16 чоловік особового складу підрозділів Головного управління ДСНС.

За її словами, саме в цей період, з 28 червня по 2 липня, служба порятунку по Дніпропетровській області переведена на посилений варіант несення служби.

«Цілодобово на чергуванні в підрозділах Головного управління ДСНС задіяно 104 одиниці техніки та 430 чоловік особового складу. У разі ускладнення пожежної і техногенної обстановки і виникнення аварійних ситуацій, передбачений резерв сил і засобів Головного управління у кількості 85 одиниць техніки і 302 людини особового складу.

Також, організовано і здійсненню чергування в апараті, органах управління і підрозділах Головного управління відповідальних від керівництва, а також особового складу мобільних і оперативних груп. У тому числі цілодобово чергують 2 піротехнічних і водолазних розрахунку », – сказала вона.

Розповіла, щоб забезпечити безпеку людей в означений період служба порятунку провела ряд заходів по організації порядку.

«На об’єктах проведення масових заходів проведено інструктажі з обслуговуючим персоналом, уточнені оперативні документи, визначені основні і запасні маршрути під’їзду пожежно – рятувальної техніки до об’єктів, здійсненна перевірка джерел протипожежного водопостачання та відпрацьовані оперативні плани і картки пожежогасіння», – говорить вона.

Попереду дніпрян чекають 4 дні вихідних, і більшість з них будуть відпочивати на природі. Тому звернулася до всіх з великим проханням, під час відпочинку, бути гранично обережними з вогнем.

 

Джерело: most-dnepr.info