Обережно, смертельна недуга: вже більше тисячі хворих

4 Липня 2018 10:18

Жителів України закликають не забувати робити щеплення від кору

Жителів України закликають не забувати робити щеплення від кору.

Жителів України не перестає атакувати небезпечне смертельне захворювання. Уже більше півроку в країні постійно з’являються новини про те, що люди заражаються на кір. У цьому році в Україні від кору вже померло 11 осіб, а захворіли – 20 тисяч. Такі показники перевищують минулорічні на 10%. Найбільше хворих було зафіксовано у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській і Одеській областях. У Дніпрі на лікарняному ліжку опинилися більше тисячі чоловік. Майже всі вони не пройшли вакцинацію. У випадку з кором, як відомо, саме щеплення може убезпечити людину.

У нашій країні імунізація зазвичай проводиться двічі – в рік і шість років. Дітей на сьогоднішній день вакцинують безкоштовно, дорослим препарат обійдеться  приблизно 400 гривень.

«Всі  центри первинної допомоги, там, де знаходяться ваші сімейні лікарі – всі стовідсотково забезпечені препаратом. Вирішення питання – робити або не робити щеплення чи зараз відкласти це профілактичне щеплення – приймає рішення ваш сімейний лікар. Будь ласка, звертайтеся до нього. Вирішення питання щодо дорослих – точно також визначає сімейний лікар », – заявила позаштатний експерт міського департаменту охорони здоров’я населення Олена Філіна.

Найбільше хворих у Дніпрі в 2018 році було зареєстровано в одному з університетів.

«У цьому році у нас були спалахи в Аграрному університеті. Там захворіло більше 40 осіб. Серед захворілих виявилися як студенти, так і викладачі, і діти »,розповіла завідувачка амбулаторії №9 центру медико-санітарної допомоги №8 Ірина Матвєєва.

Джерело: dnepr.info