Компанія спонсора «Народного фронту» за минулий рік виграла тендерів на 21 млн

24 Липня 2018 10:51

арсеній яценюк лідер народного фронту

Фірма ТОВ “Будівельна компанія “Княжий Галич” за минулий рік виграла кілька тендерів на Франківщині на значну суму.

Найбільшу матеріальну підтримку «Народному фронту» у минулому році здійснила  дочка народного депутата Володимира Шкварилюка з Івано-Франківщини, Марта Шкварилюк. Другий за величиною матеріального внеску на користь партії «Народного фронту» – бізнесмен Дмитро Горчак. Про це йде мова у дослідженні центру «Ейдос», який проаналізував фінансові звіти українських партій за 2017 рік.

Ці особи надавали політичній силі в оренду нерухоме майно  нижче ринкової, або й взагалі надають безкоштовно. Загальний внесок Марти Шкварилюк оцінений майже 190 тис. грн. Дмитро Горчак також є наближеним до сімейства Шкварилюків. Він є керівником ТОВ «Будівельна компанія «Княжий Галич»: однією з власників цієї компанії є дружина нардепа Шкварилюка – Олександра Василівна.

Цікаво, що в 2017 році ця компанія виграла кілька тендерів в Івано-Франківській області на загальну суму  більше 21 млн грн. Зазначимо, що у минулому році значно зросла сума негрошових спонсорських внесків на користь «Народного фронту». Якщо в 2016 році ця цифра становила 44 тис. грн, то в 2017-му – майже 450 тис.

Нагадаємо, єдиний грошовий в майже 6 тис. грн у минулому році на користь партії за два роки зробив лише Олександр Присяжнюк, син регіонала Анатолія Присяжнюка, який був головою Київської обласної державної адміністрації за часів Януковича.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/kompaniya-yaka-sponsoruvala-narodniy-front-vigrala-na-frankivshchini-tenderiv-na-21-milyon-za-minuliy-rik-514113.html

Джерело: glavcom.ua