Відбулися зміни правил розрахунку за електрику для населення

1 Серпня 2018 17:02

електроенергія для населення тариф лиепнь - серпень 2018 Україна

Тепер споживачам необхідно вносити оплату за використану електроенергію не пізніше 20 числа наступного місяця.

Такі правила дійсні у випадку якщо договором не встановлено інший термін.

Тепер криворіжці зобов’язані оплачувати рахунки за електроенергію до 20 числа наступного місяця. Причому рахунок повинен оплачуватися протягом усього 10 робочих днів з дня його отримання.

Як повідомили krivbass.city в ДТЕК Дніпровські електромережі, 27 липня Національна комісія з держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) прийняла нові Правила роздрібного ринку електричної енергії. Відповідно до цих Правил скорочені граничні терміни щомісячної оплати за спожиту електроенергію, а також умови відключення боржників.

Енергетики звертають увагу клієнтів на нові терміни щомісячної оплати і нові умови відключення. Щоб не стати заручником ситуації і випадково не опинитися в числі боржників, споживачам необхідно вносити оплату за використану електроенергію не пізніше 20 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено інший термін.
Рахунок за послуги сплачується протягом 10 робочих днів з дня його отримання побутовим споживачем, і 5-ти днів – непобутових. Або в інші терміни, передбачені договором, проте не пізніше 20 календарних днів після закінчення розрахункового періоду.
Крім цього постачальник електроенергії зобов’язаний заздалегідь повідомити боржників про можливе відключення послуг за 10 робочих днів. Після чого клієнт може бути відключений від електропостачання. Для відновлення поставок необхідно погасити існуючу заборгованість, а також витрати за повторне підключення (згідно п.7.12 Правил).
Відзначимо, що нововведення дійсні для всіх енергопостачальників та їх клієнтів.

#новини #Дніпро #Україна #Ukraine

 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


Джерело: Krivbass.city