Кожна п’ята квартира в Україні є боржником перед ЖКГ

7 Жовтня 2018 22:50
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

В Україні загальний борг за комуналку перевалив за 38 млрд грн, левова частина від цієї суми — неоплачені платіжки на тепло, пише Обозреватель.

Усього в країні — 15 млн домогосподарств. Це означає: якщо сукупний борг розділити на всі українські сім’ї, кожна може отримати по 2,5 тис. грн.

У середньому борги є у кожної п’ятої квартири. Причому накопичують їх не тільки ті, хто дійсно не може платити, але й цілком заможні мешканці.

Згідно із законом, за борги можуть заарештувати будь-яке майно — техніку, авто й навіть частину заробітної плати або пенсії.

Стягнути можна тільки ту частину боргу за комуналку, якій не більше трьох років. Згідно з Цивільним кодексом, якщо за три роки комунальне підприємство не розібралося зі своїм клієнтом у суді, отже, витребувати ці гроші вже не вдасться.

Важливо при цьому зазначити, що сам борг не прощається, його продовжать вказувати в платіжках. Однак, якщо після цього почати справно платити, а стару заборгованість «не визнавати», домогтися стягнення коштів буде вкрай складно.

Джерело: days-ua.com