В Україні запрацює Фонд енергоефективності

24 листопадаа 2018 00:48

Держфонд енергоефективності запрацює в Україні у другому кварталі наступного року і стане ефективним інструментом енергозбереження. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду в парламенті, повідомляє «Укрінформ».

За його словами, уряд бачить величезний потенціал у роботі цього Фонду. Він спрогнозував, що в ньому можна буде за допомогою міжнародних партнерів та ресурсів місцевих бюджетів акумулювати «порядку 10 млрд і більше», які будуть доступні для заходів з енегоефетивності для всіх громадян.

Тому вже з наступного року це буде зовсім інший, більш ефективний інструмент, – вважає прем’єр-міністр.

У свою чергу віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко поінформував, що наразі опрацьовується питання запуску разом з мультидонорським фондом 10 пілотних проектів уже по процедурі Фонду енергоефективності.

Ми хочемо подивитися, як працює процедура, як працює проект і яким чином ОСББ пройдуть ту маршрутну карту, яка є не досить простою, але повинна бути досить ефективною, – зазначив Зубко.

Підготовку Фонду енергоефективності до повноцінного запуску має бути завершено до кінця 2018 року. Завдяки розвитку альтернативних джерел енергії, протягом останніх 4-х років Україні вдалося зекономити 1,2 млрд євро.

Джерело: agronews.ua