На Дніпропетровщині виділили більше трьох мільйонів гривень на розвиток бізнесу переселенців та демобілізованих бійців

3 Грудня 2018 00:47
На Дніпропетровщині виділили більше трьох мільйонів гривень на розвиток бізнесу переселенців та демобілізованих бійців

На Дніпропетровщині завершився проект з допомоги розвитку бізнесу переселенців та демобілізованих бійців “Підтримка домогосподарств”. Проект тривав майже рік. У результаті нього – на розвиток відповідного бізнесу виділили більше трьох мільйонів гривень. Про це сьогодні, 3 грудня, під час прес-конференції в ІА “Відкрити” повідомила голова Дніпропетровської обласної організації Червоного Хреста України Людмила Лашко, передає Дніпроград.

Як зазначають координатори проекту, учасники Дніпропетровської обласної організації Червоного Хреста України, його мета – дати можливість внутрішньо переміщеним особам та демобілізованим бійцям найбільш уразливих груп населення втілити свої бізнес-ідеї у життя.

“Людям потрібна робота, будинок. Їм потрібно жити, отримувати гроші, щоби нагодувати себе і свою сім’ю. Особливо багатодітним сім’ям та людям, які мають інвалідність”, – зазначила голова Дніпропетровської обласної організації Червоного Хреста України Людмила Лашко.

Учасникам проекту необхідно було розробити бізнес-стратегію. Паралельно організатори проводили тренінги, на яких розповідали, як правильно написати бізнес-план. На розгляд подали більше 200 заявок, з яких Міжнародна федерація Червоного Хреста обрала 120.

Вперше у Дніпропетровській області такий проект запровадили у Кривому Розі. Тут кошти отримали 22 домогосподарства. Також транши надали учасникам з Павлограду, Кам’янського, Новомосковську, а також районів Криничанський, Меживській, Магдалинівський, Дніпровський та Верхньодніпровський. У Дніпрі допомогу отримали 78 домогосподарств. Кожному переможцю надали 26 тисяч гривень на втілення їхніх ідей у життя.

Усього транш отримали 120 домогосподарств на суму, що склала більше трьох мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що львівські експерти навчали підприємців Дніпра та області, як розвивати малий бізнес.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org