Для боротьби з окупантами: у США готують потужну військову допомогу для України

10 Січня 2019 22:16
Колишній посол США в Україні розповів, чим конкретно може допомогти його країна у боротьбі з Путіним
Для боротьби з окупантами: у США готують потужну військову допомогу для України
США може надати Україні значну військову допомогу для боротьби з агресією Росії, мова у першу чергу йде про постачання бойових катерів для ВМФ України.

 

Про це у статті “Недорогі способи змусити Путіна заплатити в Україні” на сайті Атлантичної ради написав екс-посол США в Україні Джон Гербст, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

За його словами, серед способів, якими США можуть завадити агресії Росії в Україні, яку у свою чергу направлено на послаблення Євросоюзу та НАТО, це збільшення економічних санкцій щодо російських громадян та компаній, а також військова допомога українській армії.

“Ми (США – ред.) повинні поставити Україні щонайменше 6, а краще 12 катерів Mark V PT. Вони повинні бути озброєні щонайменше 50, а краще 100 ракетами Hellfire. Також нам необхыжно передати українській армії щонайменше сотню протикорабельних ракет Harpoon”, – пише дипломат.

На його думку, катери можна перекинути з США літаком у Бердянськ чи Маріуполь. Гербст також розповів, що зараз США використовує новіші ракети Harpoon, а ті, які б могли допомогти Україні, лежать на складах з 1970-х років, тож державний бюджет Штатів міг би зекономити на зберігання цього озброєння.

Ракети мають радіус ураження цілі 100 кілометрів. Безперечно це буде проблемою для російських кораблів, у випадку спроб просування до Маріуполя чи Бердянська, або ж інших українських міст. Та й взагалі, катери можуть створити великим російським суднам суттєві складнощі.

На думку Гербста, Вашингтон має передати Україні радари і розвідувальні системи.

Раніше стало відомо, що у США готові надати Україні нову допомогу для протистояння з російською агресією. Зокрема мова йшла про протикорабельні ракети та патрульні кораблі. Надходження техніки очікується протягом 2-3 місяців.

Нагадаємо, за «жорстку операцію» в Керченській протоці висловилися 39 з 100 членів Сенату США. Мова йде про присутність американських кораблів в акваторії Чорного та Азовського морів. 

Джерело: narodna-pravda.ua