Туреччина продає Україні ударні дрони

13 Січня 2019 17:13

Україна та Туреччина підписали угоду про закупівлю для української армії ударних турецьких дронів Bayraktar TB2, повідомляє Vlasno.info. з посиланням на ВВС Україна.

Ці новітні безпілотники можуть доозброїти сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей.

Згідно з інформацією, угоду підписали українська компанія “Укрспецекспорт” та турецька Baykar Makina в рамках розширення військово-технічного співробітництва між країнами.

За даними сайту mil.in.ua, перемовини про купівлю цих дронів тривали близько двох років. За цей час представники Міноборони України відвідували Туреччину та ознайомлювалися з різними етапами випробувань Bayraktar TB2.

Сторони також розглядають можливість локалізації частини виробництва цих безпілотних літальних апаратів на потужностях “Антонова”. Довжина Bayraktar TB2 – 6,5 метрів, розмах крила – 12 метрів, а максимальна швидкість польоту – 222 км/годину.

Дрон може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби. Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед безпілотних літальних апаратів у класі тактичних середньовисотних безпілотників за тривалістю польоту.

Під час тестових польотів у червні та серпні 2014 року на висоті 8 км він знаходився у небі 24 години 34 хвилини.

Джерело: vlasno.info

Джерело: vlasno.info