Українцям порадили, як зекономити на опаленні

21 Січня 2019 21:18

Українцям порадили, як зекономити на опаленні - today.ua

З 1 січня в Україні піднялись тарифи на опалення. Українцям, які хочуть заощадити на опаленні житла, експерти надали декілька корисних порад.

У першу чергу для економії рекомендують встановити лічильники на тепло. Установка одного лічильника для всього багатоквартирного будинку обійдеться дешевше, ніж для однієї квартири. Такі ультразвукові лічильники надійні, прості в монтажі і забезпечують тривалий термін експлуатації. Кожен мешканець буде сплачувати виключно за реально спожите тепло.

Якщо ж встановити лічильники на тепло не вдається, то варто хоча б не допускати витоку тепла з квартири. Заощадити тепло у 30% допоможе утеплення фасаду будинку. Також варто встановити хороші вхідні двері і маталопластикові вікна у під’їзді. Вікна, балконні та вхідні двері можна утеплити спеціальною плівкою, яка буде перешкоджати проникненню холоду.

Якщо пофарбувати батареї у темний колір, то вони будуть випромінювати на 8% більше тепла, ніж білі. За радіаторами опалення доречно встановити тепловідбивні екрани.

Також закрийте всі щілини між підлогою, стінами та стелею. Якщо ви збираєтеся робити капітальний ремонт, скористайтесь можливістю і зробіть електричну теплу підлогу. Витрати на електроенергію не будуть настільки значними, як витрати на опалення.

 

Джерело: today.ua