У Дніпрі вдруге святкуватимуть Міжнародний день жінок та дівчат у науці

31 Січня 2019 23:08
У Дніпрі вдруге святкуватимуть Міжнародний день жінок та дівчат у науці

Дніпро вже буде вдруге буде відзначати Міжнародний день жінок і дівчат у науці. Свято буде проходити 11 лютого у Дніпропетровському історичному музеї імені Д. І. Яворницького. Про це сьогодні, 31 січня, повідомляють організаторки цього заходу під час конференції в медіа-центрі «Інформатор», повідомляє Дніпроград.

Зазначається, що Міжнародний день жінок і дівчата в науці був затверджений Генеральною Асамблеєю ООН 11 лютого 2015 року. Його зробили для того, щоб досягти повного і рівномірного доступу жінок і дівчат до науки. Окрім того, забезпечити рівність та розширити права і можливості жінок і дівчат.

У Дніпрі минулого року вперше відзначили це свято під гаслом «Жінко, твоє місце… в лабораторії». Воно пройшло у форматі двох панельних дискусій і неформального обговорення місця жінок у науці.

Цьогоріч планується проведення тематичних екскурсій та стендових дискусій. Одна з тем, яку будуть розкривати організатори – соціальна роль жінки в кочовому світі.

«Ми покажемо, яку все-таки колосальну роль виконували жінки-мисливиці, а також розкриємо питання становлення жінок у суспільстві», – додала кандидатка історичних наук, зам.начальника Дніпропетровського історичного музею імені Д. І. Яворницького з наукової роботи, Валерія Лавренко.

Святкування Дня жінок та дівчат у науці планується в два потоки: о 14:00 та 16:15. Участь у заході безкоштовна, але за попередньою реєстрацію.

Автор: Софія ЄРЬОМІНА

Джерело: dniprograd.org