В міськраді пообіцяли пустити тролейбуси Центральним мостом вже до серпня

4 Лютого 2019 21:37
В міськраді пообіцяли пустити тролейбуси Центральним мостом вже до серпня

Тролейбуси, що курсують з лівого на правий берег Дніпра в міськраді обіцяють запустити по старому маршруту одночасно з повним відкриттям переправи. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на 34 телеканал.

Зокрема, йдеться про тролейбуси №7, який їздить від парку Сагайдак до вулиці Холодильної через Слобожанський проспект, №17, що курсує від житлового масиву Калиновський-6 до парку Сагайдак і про тролейбус №20, який ходить від житлового масиву Лівобережний-3 до площі Старомостової. Всі ці тролейбуси мають їхати по своїх маршрутах через Центральний міст, який все ще перебуває в стадії ремонту.

“Я думаю, крайній термін відкриття – літо цього року. На початок липня-серпня ми закінчимо ремонт Центрального мосту і тролейбуси підуть за своїм попереднім графіком”, – сказав заступник міського голови Михайло Лисенко.

У міськраді впевнені, що до цього часу на мосту встигнуть доробити всі роботи і провести контактні лінії для електротранспорту.

Нагадаємо, що нещодавно на сайті Єдиної системи електронних петицій у Дніпрі з’явилася вимога містян відновити рух тролейбусів по Центральному мосту.

Варто зазначити, що у 2017 році у міськраді оцінювали ремонт мосту в 150 мільйонів, а згодом підрядникам “накинули” зверху ще більше 70 мільйонів гривень. Заступник міського голови Михайло Лисенко спочатку обіцяв завершити ремонт до 2018 року і спростовував чутки про здорожчання проекту, а тепер  згідно тендеру роботи на 314 млн грн мають завершити вже до 31 грудня 2019 року.

Окрім цього, на даний момент ведуться слідчі дії проти попереднього підрядника стосовно незаконної розтрати бюджету, виділеного на ремонтні роботи Центрального мосту.

Автор: Іван МУРАХА

Джерело: dniprograd.org