«Дивний збіг»: політконсультант побачив політику в монетизації та індексації пенсій

25 Лютого 2019 20:35

Перший етап монетизації дивним чином співпадає з першим туром виборів, а другий етап монетизації – з другим. Також індексація, яка закладалася ще 2017-го року, дивним чином співпадає з першим туром виборів.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив політичний консультант Михайло Чаплига.

Гість програми зазначив, що кандидати у президенти можуть підвищити свій рейтинг, перш за все, за рахунок підкупу виборців. Однак, зауважив політконсультант, часто політики вдаються і до інших методів.

«Чи прийдуть українці на вибори, буде залежати від їхнього соціально-економічного стану. Я хочу пригадати ситуацію, яка була 2004-го року, коли Янукович і його уряд підвищили соціальні виплати пенсіонерам на 200 мільйонів доларів. Такий крок вони робили для того, щоби отримати їхні голоси. На щастя, це не дало ніякого позитивного результату», – зауважив Чаплига.

Він додав, що сьогодні в Україні – аналогічна ситуація.

«Якщо монетизація пільг була передбачена на друге півріччя, то вона якимось дивним чином співпадає з першим туром, а другий етап монетизації – з  другим туром. Також бачимо, що індексація, яка закладалася ще 2017-го року, дивним чином співпадає з першим туром.

Чи можна це формально назвати підкупом – ні. Але з точки зору електоральних законів і логіки, я вважаю, що так», – заявив експерт.

Михайло Чаплига переконаний, що це певним чином впливатиме на вибори.

«Найбільше це впливатиме на старше покоління. Адже люди молодшого віку не бояться того, що вони поставили підпис в одному місці, а галочку деінде. Вони цим не переймаються. А от люди старшого віку, якщо дають кудись свої дані, вони обов’язково підуть і проголосують, за кого потрібно», – прокоментував політичний консультант.

Як відомо, цього року в Україні абсолютний рекорд щодо кількості кандидатів. Центральна виборча комісія зареєструвала 44 особи. Якщо їхні імена та дані вписати у бюлетень, то розмір паперового полотна становитиме аж півтора метра!

А згідно з останніми соціологічними опитуваннями,

У ІІ тур виходять Зеленський і Порошенко. Тимошенко безнадійно відстає, – свіжа соціологія
до другого туру президентських виборів виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Юлія Тимошенко втратила лідерство і посідає лише третє місце. Її рейтинг не зростає або навіть сповзає. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/02/25/dyvnyy_zbig_politkonsultant_pobachyv_polityku_v_monetyzatsii_y_indeksatsii_1517363

Джерело: zik.ua