Платіжки за газ – як перепустка у газову камеру: або заплати, або живи, – Алла Шлапак

3 Березня 2019 10:03

Нині українці залишаються сам-на-сам із проблемою «тарифного геноциду», а платіжки за природний газ поставили громадян перед вибором – або сплатити за тарифом, або жити.

Про це в ефірі проекту «Злий дім» на телеканалі ZIK заявила депутат Київської міської ради Алла Шлапак.

Депутат, відповідаючи на запитання, чи покращилося надання комунальних послуг у столиці після їх підвищення, зауважила, що нині в Києві – пікова ситуація щодо невдоволення городян комунальними послугами.

«Мені неприємно те, що сміття вивозять «по дзвінку» депутата, підмітають – «по дзвінку» депутата, це притім, що депутати працюють на громадських засадах, а ті, хто працює за зарплату, кого ми утримуємо за цей тариф, навіть не можуть дати відповіді на запитання, що таке прибудинкова територія, де вона, як розраховується тариф», – заявила Алла Шлапак.

Вона розповіла, що нині відбуваються «війни» за те, щоб мешканці були присутні під час того, коли знімають показники лічильників. З її слів, будинки із лічильниками часто платять більше.

Алла Шлапак наголосила, що нині є великою проблемою є те, що люди не знають, за що вони платять, – двірників немає або є один, який має обслуговувати велику територію, не вивозять сміття тощо. А ось представники місцевого самоврядування не мають можливості вплинути на ситуацію чи бодай контролювати її.

«Оця «кастрація» місцевого самоврядування – це той шлях, який обрав Янукович. І сьогоднішній уряд просто продовжує обмеження прав місцевого самоврядування», – заявила вона та наголосила, що нині люди залишаються наодинці із проблемою «тарифного геноциду».

«Ті платіжки, які прийшли за газ, – це, як перепустка у газову камеру, де, на жаль, люди мають обрати – або заплатити за тарифом, або жити, купити собі шмат хліба чи ліки. Ті, хто приймає такі рішення, взагалі не мають стосунку і взагалі не розуміють, як люди живуть на 1300 грн», – резюмувала депутат.

Нагадаємо, за даними Держстату, на кінець січня 2019 р. заборгованість населення зі сплати за постачання газу становила 29,1 млрд грн, за опалення та постачання гарячої води – 20 млрд грн, за утримання будинків і прибудинкових територій – 4,1 млрд грн, за постачання холодної води та водовідведення – 3,1 млрд грн, вивезення відходів – 0,6 млрд грн, за електроенергію – 5,7 млрд грн. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/03/05/platizhky_za_gaz__yak_perepustka_u_gazovu_kameru_abo_zaplaty_abo_zhyvy__1523237

Джерело: zik.ua