Батьки Січеславщини можуть отримати грошову компенсацію за послуги няні

21 Березня 2019 16:49
Батьки Січеславщини можуть отримати грошову компенсацію за послуги няні

Молоді батьки Січеславщини, які мають дітей, віком до трьох років, можуть отримати грошову компенсацію частини витрат, які вони віддають на послуги няні. Така програма уряду в області та по всій Україні діє вже протягом трьох місяців. Про це сьогодні, 22 березня, під час прес-конференції в ІА «Міст-Дніпро» повідомила начальниця відділу соцдопомоги і пенсійного страхування департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Полехіна, передає Дніпроград.

Нині розмір грошової допомоги сягає 1626 гривень. З липня місяця він становитиме 1699 гривень, а з грудня – 1779 гривень.

Попри те, що програма запрацювала ще 1 січня, на сьогодні на Січеславщині за компенсацією ще жодна сім‘я не звернулася. Втім, першу хвилю звернень у департаменті очікують вже у квітні.

Отримати держкомпенсацію можуть батьки, які найняли на роботу і уклали цивільно-правовий договір із нянею, яка є фізичною особою підприємцем або юридичною особою. Якщо ж батьки віддали дитину в державний або комунальний заклад освіти, право на відшкодування частини коштів вони не мають. Не виплачують компенсацію і прийомним батькам або батькам-вихователям дитбудинків сімейного типу.

Усі ж інші для отримання держдопомоги повинні звернутися до управління соцзахисту, написати заяву, до якої слід додати копію власного паспорту, свідоцтва про народження дитини, ідентифікаційного коду, цивільно-правового договору із нянею, а також чек або розрахункову квитанцію за її послуги. Заяву розглядатимуть до 10 днів, а після – призначатимуть допомогу.

Подати документи можна і в електронному вигляді. Тоді до заяви необхідно додати електронний цифровий підпис.

Відмовити департамент може лише в тому випадку, якщо батьки надали не повний комплект документів або няня не здійснює догляд за дитиною.

Джерело: dniprograd.org