За його словам, космічна наука в Україні «виживає за рахунок того, що вдалося заробити на зовнішніх ринках».

Він розповів, що загальнодержавні (національні) космічні програми (всього в Україні виконувалося 5 таких програм) завжди відчували «фінансовий голод» — фінансування, яке виділяється, становило приблизно 30%. Тому і виконувалися не в повному обсязі.

«Так, на останню з таких програм (на період 2013-2017 рр.) було виділено фактично 347 мільйонів ​​гривень з передбачених 1,1 мільярдів гривень. І, мабуть, проблема не тільки в тому, що «державі не потрібен космос», що в бюджеті мало грошей, але і в чомусь іншому»,

Федоров зазначив, що нині космічна програма — це набір або список замовлень директорів підприємств, у відповідному оформленні. «Уряд розуміє, що на космічну галузь потрібні гроші, але хоче знати, на що конкретно і яким буде результат. Потрібна стратегія — що ми будемо мати в космічній галузі через три роки, через п’ять, десять. Формальні документи є», — сказав він.

Нагадаємо, у 2018 році космічне агентство України та Єврокомісія підписали Угоду про співробітництво.

Зазначимо, світовим «бюджетним» за асигнуваннями у космічні дослідження є американське космічне агентство NASA, яке в 2018 році просило виділити на своє фінансування 19,5 мільярдів доларів, а в результаті отримало понад 21 мільярд.