Вчені з’ясували, як насправді виглядав Ісус

15 Квітня 2019 21:47

Вигляд Ісуса Христа

Вигляд Ісуса Христа

Християнство – найбільша релігія на Землі. А її центральною фігурою, як ви, мабуть, знаєте, є Ісус Христос.

Про це пише cinnamon.

Коли ви думаєте про Ісуса Христа, який образ виникає у вашій голові? Швидше за все, це білошкірий чоловік із довгим світлим волоссям і блакитними очима.

Перед нашим поглядом виникає величезна кількість мальовничих зображень Христа. Дійсно, його зображували більше, ніж кого-небудь в історії.

Але, виявляється, не всі вважають, що Ісус виглядав як типовий білий чоловік. Просто запитайте про це судового антрополога Річарда Нива!

Нив сконструював абсолютно незвичайний образ цього ключового персонажа християнської релігії. Розроблений ним вигляд досить далекий від особи, до якої ми всі звикли. Однак він є більш достовірним, оскільки ґрунтується на історичних свідченнях і комп’ютерній томографії.

Але, перш ніж ми покажемо вам, як насправді виглядав Ісус, давайте подивимося, яким чином люди прийшли до його звичного зображення.

Зовнішній вигляд Христа в Біблії докладно не описаний. Там є тільки згадка про те, що Ісус «виду позбавлений і величі – ми на нього і не дивилися; не було в його зовнішності такого, що привертало б нас».

Ніякої конкретики…

Вважається, що опис Христа було таким розпливчастим навмисно, щоб він міг проповідувати серед представників всіх національностей. Але найчастіше Ісус зображувався типовим представником європеоїдної раси… До цього моменту…

Чи готові? Антрополог Річард Нів вважає, що насправді Ісус виглядав ось так:

Вигляд Ісуса Христа

У цього чоловіка темний колір обличчя, темні очі і широкий ніс, а його волосся і борода є досить кучерявими.

На що ж спирався Нив при створенні цього образу?

Спочатку він досліджував три черепа з археологічних розкопок в тому районі Ізраїлю, який вважається місцем народження Христа.

Вигляд Ісуса Христа
Потім антрополог побудував модель особи Ісуса, використовуючи комп’ютеризовані методи рентгенівського випромінювання і ультразвуку. На основі антропологічних і генетичних даних він отримав зображення, яке ви можете бачити на картинках вище.

І нам здається, що в такому науковому підході є певний сенс. Ісус був народжений на Близькому Сході, тому повинен виглядати як місцеві жителі, а не так, як його звикли зображувати на Заході.

Читайте також: У Болгарії археологи знайшли унікальну фреску із зображенням Ісуса Христа

Вигляд Ісуса Христа

Вигляд Ісуса Христа
Тим не менш, багато людей переконані в тому, що Ісус був білою людиною. Ми схильні проектувати на людей власні уявлення без розуміння історичного контексту. Тому нам простіше прийняти образ Ісуса, який найбільш часто зображувався протягом багатьох століть.

Але ж навіть в Біблії говориться, що Ісус виглядав самою звичайною людиною!

Читайте також: Історики виявили абсолютно несподіваний, унікальний портрет Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/04/15/vcheni_zyasuvaly_yak_naspravdi_vyglyadav_isus_1551757

Джерело: zik.ua