Громадські діячі закликали дніпрян уникати сутичок і провокацій у День пам’яті та примирення

4 Травня 2019 20:34
Громадські діячі закликали дніпрян уникати сутичок і провокацій у День пам'яті та примирення

Дніпрян закликали уникати сутичок у День пам’яті та примирення, а також толерантно ставитись один до одного, незалежно від поглядів на відзначення цього дня. Про місцеві громадські діячі повідомили під час прес-конференції в ІА “Міст-Дніпро”, передає Дніпроград.

“Кожен сприймає цей день по-своєму. У кожній сім’ї хтось загинув. У кожного є свої усталені традиції, тому ми просто просимо ставитись один до одного із повагою і більш менш поближливо”, – зазначив голова суспільної наглядової ради при УСБУ у Дніпропетровській області Олег Мороз.

Громадські діячі також нагадали, що будь-яка комуністична символіка є забороненою на теренах України, тому передбачають не лише адміністративну відповідальність, а й кримінальну.

“Хто б що собі не думав, але Дніпро був українським містом, є ним, ним і залишиться. На комуністичну символіку працівники поліції реагуватимуть в рамках закону. Тому прохання її не одягати”, – додав громадський діяч Геннадій Бутенко.

Крім того, активісти відзначили, що у цей день буде задіяно різні силові структури – до 15 тисяч поліцейських охороняти громадський порядок підключуться Нацдружини, бійці АТО та 15 громадський організацій. Вони не лише попереджатимуть провокації, а й вестимуть роз’яснювальну роботу щодо заборонених символів та вчасно надаватимуть координати порушнків поліції.

Водночас бойові медалі та ордени забороненою символікою не вважаються, навіть якщо це медалі Радянського Союзу.

Нагадаємо, поки у Білорусі та Казахстані забороняють “безсмертний полк”, Дніпро готується до провокацій.

Раніше повідомлялося, що народний депутат України Андрій Денисенко закликає зупинити напади “побєдобєсія” в Україні.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org