Луценко розповів, на що пішли конфісковані «гроші Януковича»

27 Травня 2019 22:39

Генеральний прокурор України Юрій Луценко. Фото: Микола Тис/ZIK

Генеральний прокурор України Юрій Луценко. Фото: Микола Тис/ZIK

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, куди витратили конфісковані активи корупціонерів часів екс-президента України Януковича.

Про це він повідомив в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

«За рішенням суду відбулася спецконфіскація активів корупціонерів, це були 1,5 млрд доларів, які після Революції гідності були арештовані на рахунках в Україні… На момент, коли відбулася спецконфіскація, 1,3 млрд доларів перебували у грошовій формі і пішли у держбюджет, а 200 млн доларів перебували у формі облігацій, і на цю суму був списаний зовнішній борг України», – зазначив Луценко.

Він розповів, що половина цих коштів пішла на армію, нові види зброї, зокрема, ракету середньої дальності, 117 гуртожитків для військових, сільську медицину, велику частину доріг, які будуються в Україні, виплати об’єднаним громадам в Україні.

«Всі до копійки ці кошти були розподілені Верховною Радою, бюджетом і пішли на конкретні проекти», – додав Луценко.

Нагадаємо, суд ухвалив рішення про зарахування до державного бюджету в порядку спецконфіскації 1 млрд 478 млн грн. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/05/28/lutsenko_rozpoviv_de_dilysya_konfiskovani_groshi_yanukovycha_1581135

Джерело: zik.ua