24 травня Партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність” змінила найменування на “Європейська солідарність”. Цікаво, що з’їзд партія, яка має чи не найбільшу фракцію у Верховній Раді, це рішення прийняла від сили в кількості близько 50 делегатів, з яких лише декілька депутатів. Але мова навіть не про це. Керували цим дійством відомі представники Черновецького – Березенко і Саврасов

Хоч партію і назвали «Європейською солідарністю», процес перетворення більше схожий на чергову аферу від Порошенка і спільного з європейськими цінностями вона немає нічого.

По-перше, в процесі трансформації так і не стало зрозумілим хто знаходиться в керівних органах партії, цю інформацію ретельно приховали.

По-друге, досі не зрозуміло, хто був і хто буде очолювати партію. Це пов’язано з бажанням уникнути політичної відповідальності за все, що партія зробила за весь час перебування при владі. Власне, й перейменування пов’язане з бажанням відбілитись. А між іншим, за даними сайтів Кличко досі очолює дві партії – і «Солідарність», і «УДАР».

Очевидно, що всі трансформації, які відбуваються в партії колишнього Президента Порошенка, не є прозорими і здійснюються з порушеннями. Погана тенденція – розпочинати діяльність з недотримання законодавства та введення виборців в оману. Наївно сподіватись, що вчорашні корупціонери та брехуни за один з’їзд стануть білими і пухнастими борцями з корупцією, бо по факту мають боротися самі з собою.