ДніпроОДА перетворює сіру та непримітну школу №104 у Дніпрі на яскраву та сучасну

31 Травня 2019 14:32
ДніпроОДА перетворює сіру та непримітну школу №104 у Дніпрі на яскраву та сучасну

Непримітній будівлі – яскраве «вбрання». Реконструкція триває у дніпровській школі №104. Заклад – уже з новою покрівлею. Активні роботи – на фасаді. Його утеплюють та обшивають різнокольоровою плиткою. Про це сповістив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, передає Дніпроград.

«Якісна шкільна освіта – це квиток в успішне майбутнє. Щоб отримати його, діти мають навчатися в комфортних умовах. Яскраві заклади з сучасним наповненням створюємо на Дніпропетровщині. Наприклад, реконструюємо школу №104 у Дніпрі», – повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Школа №104 ніколи не бачила масштабного ремонту. Заклад оновлюють уперше за понад півстолітню історію.

Нині тут – перша реконструкція

«І учні, і їхні батьки задоволені. Усі хочуть якнайшвидше побачити повністю оновлений заклад. Я також радію, що в житті наших діток з’явиться цікава та яскрава школа», – розповіла директор Світлана Ярошенко.

Заклад – уже з новою покрівлею. На місці старого шиферу, що дихав на ладан, – сучасна металочерепиця.

«Реконструкція дуже важлива, адже від затишку в школі залежить продуктивність учнів. Коли діти приходитимуть у кольоровий заклад, то в них покращуватиметься настрій», – вважає учитель української мови та літератури Ірина Гопайца.

Роботи – обласним коштом

«Приємно бачити, як рідна школа змінюється. Думаю, що після оновлення вона стане набагато кращою», – розказав восьмикласник Максим Боханастюк.

Активні роботи – на фасаді. Зовнішнє «вбрання» роблять вентильованим. Будівлю утеплюють та обшивають різнокольоровою плиткою.

«Мені подобається, що школа стає різнобарвною та сучасною. У такому закладі діти хотітимуть вчитися», – поділилась восьмикласниця Дар’я Золотаревич.

 Зовнішнє «вбрання» роблять вентильованим

Підрядники вже готуються «прокачувати» школи зсередини. Спочатку замінять комунікації. Потім – оновлять кабінети, спортивну залу та їдальню.

«Я хочу, щоб моя школа та мій клас були різнокольоровими. Там нам буде весело і затишно», – сказала п’ятикласниця Аня Дубонос.

У школі №104 навчаються понад сто дітей. Іще 35 малюків виховують у садочку при закладі.

Автор: Іван МУРАХА

Джерело: dniprograd.org