Цього тижня в Україну прийдуть холоди, дощі та місцями мокрий сніг

22 Жовтня 2014 12:44
tsn.ua

tsn.ua

Як би нам не хотілося затримати сонячнi днi надовше, але природа невблаганна. Уже через кілька дiб нам доведеться розпрощатися з теплом остаточно, адже, за прогнозами Гідрометцентру, з 23-24 жовтня в Україні очікується вторгнення холодних арктичних повітряних мас і суттєве зниження температурного режиму від -1…-7 морозу вночі до 0…+5 удень.

Синоптики зазначають, що 24 жовтня в західному регіоні, а 25 жовтня — на півдні, зокрема в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, випаде перший сніг.

Головний синоптик країни Микола Кульбіда повідомив, що за таких низьких температур опалювальний сезон слід розпочинати без зволікань.

«Зниження температури буде стійким i тривалим, що є підставою для початку опалювального сезону в Україні після утримання протягом трьох днів температури нижче 8°C», — зазначив Кульбіда.

Водночас, за його словами, 21-23 жовтня практично в усіх регіонах України пройдуть помірні дощі, а наприкiнцi тижня на заході та півдні, ймовірно, випаде сніг.

Температурний режим суттєво не зміниться, лише на півночі внаслідок збільшення кількості хмар температура знизиться вдень на 2-4°C. Утім у неділю дощити не буде, обіцяє Кульбіда: «26 жовтня на всій території України не очікується опадів, утримається суха та сонячна погода. Проте температура буде достатньо низькою: -1…-6 у ранкові години та +1…+6 — удень».

У столиці буде дещо холодніше: 24-25 жовтня рівень температурного стовпчика коливатиметься між +2…+4°C.