Після виборів 26 жовтня «коаліціади» не буде, – Томенко

25 Жовтня 2014 12:08
vibori.in.ua

vibori.in.ua

Про це сказав радник Президента Микола Томенко під час виступу у «Свободі слова» на ICTV, відповідаючи на запитання ведучого, чи буде після виборів традиційна «прем’єріада» і «коаліціада».

«Прем’єріада» нікому не потрібна, окрім лідера однієї політичної сили, який пропагує себе на посаду прем’єр-міністра. А взагалі-то, у нормальних, цивілізованих країнах ключовою задачею після виборів є не те, хто буде прем’єром, а на яких засадах створюватиметься коаліція», – зазначив М. Томенко.

Він поінформував, що на сьогодні «Блок Петра Порошенка» практично завершив роботу з документом про створення коаліції і готовий вже 26 жовтня о 20:05 (після оголошення результатів екзіт-полів) почати переговори про створення коаліції.

«Ті політичні сили, які підтримають якнайшвидше виконання Угоди про асоціацію з ЄС, головні програмні позиції «Стратегії реформ-2020» та мирний план Президента, можуть претендувати на те, щоб бути у складі єдиної коаліції», – зазначив радник Президента.

Виходячи з цього, сказав М. Томенко, після виборів 26 жовтня «коаліціади» не буде. «Ми переконані, що нова коаліція буде створена на підставі нашого документа, оперативно і якнайшвидше новий склад Верховної Ради почне роботу та сформує новий постійний Уряд», – підсумував він.