На цих виборах не перемогла жодна партія, – Томенко

30 Жовтня 2014 18:44
dt.ua

dt.ua

Радник Президента Микола Томенко висловив стурбованість ситуацією, яка склалася по завершенню виборчої кампанії, коли вже протягом тижня не вщухає гостра дискусія про те, хто переміг на цих виборах і хто керуватиме Україною.

«Насправді, цілком очевидно, що на цих виборах не перемогла жодна партія. Адже перемагає та політична сила, яка з результатами виборів самостійно набирає в парламенті 226 голосів», – зауважив М. Томенко.

За його словами, на щастя, переміг європейський, проукраїнський вибір України. Тому для того, щоб цей вибір наповнити реальним змістом, всі політичні сили мусять не вихвалятися, не сперечатися, а домовлятись і реалізовувати свої обіцянки та очікування людей.

У зв’язку з цим, на переконання радника Президента, необхідний мораторій на подібні публічні виступи, які оповиті критикою колег по демократичному табору. «Адже тоді може повторитися вже сумновідома історія, коли протистояння всередині демократичного табору завершились тим, що Янукович і Путін почали реалізовувати свій сценарій перетворення України на Малоросію», – нагадав Микола Томенко.

«Сьогодні ситуація ще більш складніша, ніж була у 2005 році. Це означає, що якщо нинішнє партійне протистояння набуде системного, публічного характеру, то ближчим часом треба чекати на нового Януковича, якого призначить для України В. Путін», – підсумував М. Томенко.