Автомайдани Дніпропетровщини вирушили на проблемні округи Донбасу

4 листопадаа 2014 13:41
radiosvoboda.org

radiosvoboda.org

Дніпропетровський Автомайдан у вівторок вирушив на Донбас, аби не допустити фальсифікації результатів парламентських виборів. Від будівлі облдержадміністрації на Донбас виїхало 10 машин, повідомляє Радіо Свобода.

За словами лідера Дніпропетровського Автомайдану Тараса Здреника, мета автопробігу – не допустити фальсифікації на виборах на неспокійних територіях, зокрема, в 59-му та 60-у округах на Донеччині.

«Сьогодні в сусідній Донецькій області за підтримки окремих членів Центрвиборчкому відбувається груба фальсифікація волевиявлення громадян. Шляхом переписування протоколів, заміни голів і членів окружкомів, підкупу, шантажу у кандидатів від демократичних сил, які перемогли в округах № 59 (центр – Велика Новоселківка), № 60 (центр – Волноваха), реваншисти намагаються відібрати заслужену перемогу», – розповів активіст кореспонденту Радіо Свобода.

За його даними, автомайданівці мають намір зібрати докази виборчих порушень на Донеччині та передати документи до ЦВК у Києві.

На підтримку дніпропетровських автомайданівців із Запоріжжя та Кривого Рогу на Донбас також виїхали автівки активістів.

За даними громадянської мережі «Опора», 59-й округ – один з найбільш проблемних в Донецькій області. Спостерігачами зафіксована значна кількість порушень, у тому числі вкидання бюлетенів та маніпуляції з явкою виборців. До роботи окружної комісії неодноразово залучались силовики.

Раніше спостерігачі Комітету виборців України та громадянської мережі «Опора» називали також 60-й округ із центром у Волновасі серед таких, де парламентські вибори 26 жовтня під сумнівом. За два дні до виборів там змінювали членів дільничних виборчих комісій, членів ДВК не допускали на засідання виборчих комісій тощо.

Прес-секретар Центральної виборчої комісії Костянтин Хівренко повідомив, що станом на сьогоднішній ранок роботу окружної виборчої комісії № 59 Донецької області заблоковано.