Держкіно заборонило 69 фільмів за участю Пореченкова

4 листопадаа 2014 13:55
gazeta.ua

gazeta.ua

Державне агентство з питань кіно прийняло рішення про скасування або відмову у державній реєстрації фільмів та телесеріалів з участю російського актора Михайла Пореченкова за зверненням Міністерства культури, Служби безпеки, а також Національної спілки кінематографістів.

“3 листопада цього року відбулося засідання експертної комісії з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно, яка рекомендувала Держкіно заборонити для кіно – і телепоказу публічного комерційного відео, домашнього відео на території України 69 стрічок за участю актора, режисера, продюсера – Михайла Пореченкова”,- повідомляє прес-служба відомства.

На підставі зазначеного рішення експертної комісії Держкіно скасувало або відмовило у державній реєстрації зазначеним фільмів.

“Російський актор Пореченков своїми діями зі зброєю в руках на підтримку тероризму вивів себе за межі контексту культури і мистецтва. Демонстрація фільмів з його участю після такого вчинку була б моральною підтримкою і поширення ідеології тероризму і екстремізму”,- зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

У Держкіно нагадали, що 30 жовтня цього року актор Пореченков приїхав у Донецьк, незважаючи на заборону в’їзду в Україну у зв’язку з його підтримкою анексії Росією Криму. Перебуваючи на позиціях терористів, він зробив кілька черг з великокаліберного кулемета в бік українських позицій Донецького аеропорту.

За останній час Держкіно заборонив три фільми з участю Пореченкова – “Піддубний”, “Біла гвардія” і “Спецназ”.

Серед заборонених до показу – серіалів “Бандитський Петербург. Барон”, “Вулиці розбитих ліхтарів” 1 сезон, “Особливості національного полювання у зимовий період”, “Особливості національної політики”, “Ліквідація”, “9 рота”, “Убойная сила” 1-6 сезони – всього 69 фільмів.

Джерело: Gazeta.ua