Дніпропетровська обласна лікарня ім.Мечникова отримала від Чехії сучасний апарат штучного дихання

1 Грудня 2014 19:39

       _1_14174527927350-7CA0Саме таке обладнання сьогодні необхідне для порятунку найтяжчих поранених           із       зони АТО. Про це повідомляє сайт ОДА.

Заступник Посла Чеської Республіки Павел Бучек розповів, що апарат штучної вентиляції легенів було придбано на замовлення лікарні ім. Мечникова.
«З березня у зв’язку з подіями, які відбувалися навколо Криму і потім навколо Донбасу, ми хотіли допомогти в гуманітарній площині. Це одна з речей, які має робити кожна держава, якій не байдуже, як живуть люди навколо, – сказав він. – Цей апарат для штучного дихання – те, що потрібно лікарні саме зараз. Ми знаємо, що він у добрих руках».
Головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко пояснив, що подароване Чехією обладнання розширює спектр можливостей лікарів. Це спеціальний новітній транспортний апарат ШВЛ, який має дуже хороші “мізки”.

     Він підлаштовується під дихання людини, насичує киснем, відрізняється своєю мобільністю. Саме такі апарати сьогодні потрібні лікарні для порятунку тяжкопоранених із зони АТО.

       «Тільки за сьогоднішню ніч в лікарню Мечникова надійшло четверо дуже важких поранених. Вони знаходяться в стані коми. Таких бійців через наше відділення реанімації пройшло більше 600, – зазначив Сергій Риженко. – Саме таким хлопцям потрібні апарати штучної вентиляції легенів. Сьогодні наші чеські друзі передали апарат, який вже допомагає пораненим. Він вже рятує людські життя».

Джерело: сайт ОДА