За 2014 рік у Дніпропетровську усиновили 50 дітей – сиріт

11 Січня 2015 14:56

konkyrs-semiaЗа 2014 рік у Дніпропетровську усиновлено 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 46 з них стали членами родин українців, 4 – іноземних громадян. Про це повідомляє  сайт міськради.  

За вказаний період у місті створено 10 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, куди влаштовано 13 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 19 дітей тепер будуть виховуватись у вже існуючих прийомних родинах та дитячих будинках сімейного типу.

При обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ще 5 родин-кандидатів  на створення прийомних сімей пройшли навчання та підбирають дітей, зазначають в управлінні-службі.
З початку року з різних причин без батьківського піклування залишилися 247 дітей. Майже всіх дітей фахівцями управлінь-служб у справах дітей влаштовано під опіку, у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу чи повернено батькам.
На сьогодні у місті  функціонує 82 прийомні сім’ї, де виховуються 113 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 12 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 84 дитини. На обліку в управлінні-службі у справах дітей перебуває 1 тисяча 743 дитини-сироти та дитини, позбавлених батьківського піклування, з них 89,4 % виховуються під опікою в сім’ях громадян,  в прийомних сім’ях та в дитячих будинках сімейного типу, додають в управлінні-службі.