У 2015 році Польща продовжить приймати на реабілітацію українських військовослужбовців.

21 Січня 2015 13:37

11484_smallЗараз комісія з питань консультування поранених учасників АТО займається підготовкою списків поранених. До складу комісії входять представники обласної лікарні ім. Мечникова, госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни, об’єднання швидкої медичної допомоги, а також медичної академії МОЗ України. Для ефективності курсу реабілітації медики уточнюють діагнози, оцінюють стан та спроможність хлопців перенести тривалу поїздку до польських здравниць. Про це повідомляє  сайт облради.

«Найголовніше для нас, щоб з польських здравниць хлопці повернулися здоровими. Польські колеги чекають не просто курортників, а поранених військових. Щоб їх швидко поставити на ноги, треба визначити правильні діагнози та розробити план реабілітації. Саме цим зараз і займаються дніпропетровські медики», – наголосив Євген Удод.

Згідно домовленості між облрадою і воєводством Нижня Сілезія у нинішньому році продовжується спільна робота з реабілітації військовослужбовців на польських курортах. У здравницях хлопцям надаватимуть повну медичну і психологічну допомогу. Лікування відбуватиметься за рахунок приймаючої сторони. В листопаді минулого року у здравницях Лендек-Здруй і Щавно-Здруй проходила реабілітацію перша група з 45 чоловік. Результатами оздоровлення задоволені і самі військові і медики, які супроводжували курс лікування.