Благодійна допомога: лікарні Дніпропетровщини отримають сучасні знеболюючі препарати з Франції та нові реанімобілі з Німеччини

10 Лютого 2015 23:17

87887534Про це повідомляє  сайт ОДА. Відбулася спільна прес-конференція операційного директора «Міжнародної асоціації підтримки України» Тараса Дурбака та в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Македонського.
Тарас Дурбак зазначив, що «Міжнародна асоціація підтримки України» розпочала свою діяльність під час подій на Майдані. Її представники допомагали постраждалим, відправляючи їх на лікування до Австрії, Франції, Німеччини та Словаччини. Тоді таку допомогу отримали 60 людей, а тепер організація займається гуманітарними вантажами з Європи.
«Зараз ми співпрацюємо з вашим регіоном. На минулому тижні ми привезли дві фури. Там було 60 функціональних ліжок, електростимулятор, ультразвуковий скальпель, апарат штучного дихання, пульсоксиметри, каталки, медичні меблі, одяг та інше. Цей вантаж було розподілено між військовим госпіталем, лікарнями №6 та №16. Є третя фура, яку ми ще не розвантажували. Там тільки обладнання – столи, шафи, ліжка та інше», – сказав Тарас Дурбак.
Він зазначив також, що на черзі реалізація проектів щодо постачання однією з французьких компаній близько 60 тис упаковок сучасних знеболюючих препаратів, що застосовується в післяопераційний період, приїзд австрійських та французьких хірургів до України для проведення тяжких операцій, а також постачання з Німеччини близько 10 реанімобілів, частину з яких отримає й Дніпропетровщина.
«Хочу висловити вдячність усім волонтерам та представникам громадських організацій, які надають підтримку медзакладам регіону. До цього долучаються також й міжнародні представники. Сьогодні ми маємо велику підтримку за кордоном. Як приклад цього – останній гуманітарний вантаж з Франції. Разом із медичною допомогою до нас прибули подарунки від дітей цієї країни, виготовлені власноруч для поранених бійців», – сказав в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Македонський.

Джерело: сайт ОДА