У Дніпропетровську близько 100 тисяч найпростіших укриттів.

11 Лютого 2015 14:34

87887534На сьогодні у Дніпропетровську близько 100 тисяч найпростіших укриттів, які у разі надзвичайної ситуації можуть прихистити людей. Про це повідомляє  сайт міськради.  

 Найпростіші укриття – це перш за все підвали житлових будинків, льохи, підземні переходи, паркінги та станції метро. На сьогодні у місті близько 3 тисяч підвалів у багатоповерхівках, із них 700 підвалів сталінських будинків вважаються більш міцними, оскільки будувалися як прості укриття, а не звичайні підвали. Там є вентиляція, водопровід та каналізація. Проте, ці укриття побудовані давно і звичайно ж більшість з них потребують відновлення.

Є у місті і спеціальні захисні споруди, але всі вони розміщені на заводах, а значить – далеко від житлових будинків і призначені для того, щоб у разі необхідності убезпечити людей, які в цей час на роботі. Такі споруди не підходять для укриття звичайних дніпропетровців, тому що у разі обстрілу першими цілями будуть саме заводи та великі підприємства.

У разі артобстрілу людині слід бігти до найближчого підземного укриття. Дніпропетровцям радять заздалегідь дізнатися про місцезнаходження найближчого підвалу, у якому можна сховатися, за необхідності зробити копію ключа від нього, прибрати там, спустити туди теплий одяг, ліхтарик, стільці, дводенний запас їжі, воду та медикаменти першої необхідності – антибіотики широкого спектру дії, кровозупиняючі препарати, бинти, знеболюючі ліки тощо.

 На сьогодні у місті  приведено у належний стан вже близько 800 підвалів, у 530 з них  проведено світло, робота продовжується. Під час інспекції підвалів з’ясовано, що на сьогодні не всі  вони готові приймати людей, деякі не мають сходів, у інших висота до стелі не більше 1 метра, є й затоплені.

У разі затоплення необхідно дзвонити до диспетчерської служби 745-32-60, яка працює цілодобово та залишати заявку, щоб воду викачали.

Містян закликали попіклуватися про свою безпеку заздалегідь – подзвонити до житлово-експлуатаційного підприємства чи до районних у місті рад та дізнатись адресу найближчого підвалу, який може за потреби прихистити від обстрілів.