19 лютого у Дніпропетровському художньому музеї відкриється виставка провідного художника сучасності Олександра Висоцького

18 Лютого 2015 10:33

_1_14242448758870-131EВиставка Олександра Висоцького, що має назву «MAMAYO», відкриється у Дніпропетровському художньому музеї (вул. Шевченка, 21) 19 лютого 2015 року о 16.00. Про це повідомляє  сайт ОДА.

Ознайомитися з картинами можна буде у будь-який день, окрім понеділка та вівторка, з 10.00 до 17.30. Додаткову інформацію можна отримати за телефонами 744-60-35, 47-33-38 та на сайті музею (artmuseum.dp.ua).
Назва виставки «MAMAYO» є промовистою та інтригуючою одночасно. Митець інспірує тему вільно, різнопланово, еклектично.

Козак Мамай – це своєрідне втілення українського характеру, акумульований образ стійкості, волелюбності, незламності народу, котрий протягом століть від нападників «усяких одбиваючись, плекав одвічну мрію: не ярмити нікого, не гарбати, не воювати, а в себе дома риштувати, мурувати, будувати».
Мамай Олександра Висоцького об’єднує іпостасі мандрівного запорожця, вояки і гультяя, жартуна і бандуриста, філософа, простодушного і мудрого чаклуна – козака-характерника, безстрашного народного героя.
Також на виставці представлена картина, яка написана у 2015 році. Художник говорить, що це уособлення його болю, хвилювань за Україну, рідне місто.
Загалом на виставці будуть презентовані 40 творів художника. Усі вони виконані у різних техніках (олія, змішана авторська техніка, туш) та стилях (в академічному, імпресіоністичному, кубістичному).
Олександр Висоцький почав свій шлях творчих шукань у Дніпропетровську, коли у 17 років вступив до художньої студії. Після вимушеної перерви – служба у лавах Радянської армії на Кубі – Олександр Дмитрович повернувся до занять з живопису та малюнку вже у студії дніпропетровського художника Семена Шила. З 1973р. навчається у ЛВХПУ ім. Мухіної, а з 1980 р. — у Харківському художньо-промисловому інституті, по закінченню якого отримує диплом дизайнера. З 1986р. по 1993 р. поринає у надзвичайно цікаву й важливу у справі творчого становлення художника сферу – реставрування церковного живопису (Україна-Молдова). З 1992 року вступає до Спілки художників України, а вже наступного року від’їжджає до Німеччини. Є активним учасником виставкових проектів у Кельні, Дюссельдорфі, Брауншвейзі (Німеччина), Антверпені, Амстердамі (Нідерланди), Дніпропетровську (Україна) та Москві (Росія). Твори митця зберігаються у художніх музеях України, Німеччини, Росії, а також в приватних колекціях, проте Олександр Висоцький ніколи не втрачав зв’язків із рідним містом, його завжди турбувала доля України. Тому тема нинішньої виставки не є винятковою в контексті творчості автора.

Джерело: сайт ОДА