Дніпропетровський облздрав спростив механізм закупівлі медикаментів

24 Лютого 2015 23:45

downloadДепартамент охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації за підтримки організації SIAPS переходить на рамкову закупівлю медикаментів. Такий механізм дозволить пришвидшити процедуру закупівлі та здешевити вартість ліків. Про це повідомляє  сайт ОДА.

Головний лікар регіону Ігор Македонський пояснив, що за новою системою брати участь у торгах можуть усі бажаючі, переможцем можуть бути визнані теж кілька постачальників. «Коли виникає необхідність в закупівлі того чи іншого препарату, оголошується його кількісна потреба і йде запит цінових пропозицій. Кожна з компаній дає свою вартість, і обирається та, де препарат найдешевший. При цьому процедура закупівель протікає реально впродовж тижня», – зазначає директор облздраву.
Такий підхід дозволяє закупити препарати з великим терміном придатності, бо є впевненість, що він буде витрачений. При цьому ціна препарату значно знижується. Більш того, це дозволяє купувати реально брендові препарати за ціною генериків (препаратів-копій).
Також для спрощення процедури закупівлі завдяки розпорядженню, підписаного губернатором Ігорем Коломойським, був обраний централізований закупник – база «Спецмедпостачання». Це дозволило контролювати всі закупки медзакладів. Також вдалося пояснити постачальникам та дистриб’юторам, що департамент охорони здоров’я є VIP-закупником і отримати суттєві знижки. Таким чином вартість медикаментів та витратних матеріалів була знижена в середньому на 25%.

Джерело: сайт ОДА