У Дніпропетровську відкрилася мобільна лабораторія для проведення енергоаудиту

27 Лютого 2015 22:00

10355797_354670301400395_7722252040680080186_nВідбулася презентація пересувної лабораторії для проведення енергоаудиту, яка створена завдяки співпраці Дніпропетровської обласної ради та проекту ЄС ПРООН. Про це повідомляє  сайт облради.

Лабораторія оснащена сучасним обладнанням: тепловізор, газоаналізатор, пірометр і люксометр і багато іншого для необхідних вимірювань. Підібрано кваліфікований персонал, отримано всі дозволи і сертифікати для роботи.

Енергозбереження в рамках області може дати тисячі кілокалорій, кіловат годин і мільйони гривень економії, забезпечити комфорт мільйонам людей. Щоб масово впровадити енергозберігаючі технології потрібно чітко розуміти, де є втрати енергії. Тоді можна буде вирішити, що робити і як зберегти енергію. Для цього потрібно провести енергоаудит у тисячах будівлях Дніпропетровщини. Такі обсяги можливо охопити тільки з використанням сучасної мобільної лабораторії. Тепер у жителів області, установ, організацій з’явилася можливість отримати повний комплекс послуг з енергоаудиту в одному місці.

Проведення енергоаудиту: перевірка та оцінка якості виконаних робіт (у тому числі теплової санації та системи опалення), а також висновки з експлуатації, термомодернізації будівель; виготовлення технічної документації будівель; практичні рекомендації для об’єктів, які будуть працювати на поновлюваних джерелах енергії і технічні завдання для проектів з підвищення енергоефективності об’єктів. Тобто лабораторія дасть відповіді на питання: що є сьогодні (в якому стані будівля), в чому полягає проблема (де втрати енергії), як ефективно вирішити проблему і заощадити енергію (які технології застосувати, які потрібні ресурси).

Раніше на сесії обласної ради було прийнято рішення провести енергоаудит будівель комунальної власності. Першими стануть медустанови (раніше в них запустили систему енергомоніторингу).